Not gonna write you a lovesong


Jag har med tiden blivit bättre på att avgöra om killar gillar mig. Vissa är dock undantag, det finns folk som är så sjukt svåra att läsa. Det värsta är dem som ger en hintar ibland och sedan behandlar en som... inte luft, men någon annan.
Saken jag ville komma till är iallafall att det finns en kille i min klass som jag är rätt säker på att han har lite känslor för mig. Och det suger. För det värsta är att jag inte har några känslor för honom över huvud taget och jag vill inte göra honom upprörd eller sårad. Dessutom känner jag mig aningen iakttagen när han sitter och glor på mig lektionerna i ända...

Han är en söt liten kille (läs LITEN), 150cm lång med fräknar och tandställning. Han tar varje chans han får att prata med mig, sitta bredvid mig och gå med mig i korridoren. I ögonvrån ser jag honom ofta sitta och titta på mig, speciellt när jag skojar eller kramar andra killar. Jag har inget emot honom, men hans beteende får mig att känna mig skyldig även fast jag inte ens är säker på hans känslor.

Det är jobbigt. Det låter som världens I-landsproblem. Men jag känner mig väldigt obekväm och jag blir ledsen.


I'm sorry,
but I'm not gonna write you a lovesong today.
/Miss E

En kopp varm choklad


Låt mig bara bara älska dig
låt mig bara bara spöa dig
Vi kan bara bara dricka varm choklad
bara bara blåsa såpbubbler 
bara bara säga helt fel sak
Vi kan bara bara ta en promenad


Såpbubblor - Snook

En av mina favoritlåtar fick bli början till det här inlägget. Passande också att jag sitter här med en kopp varm choklad och skriver. Dock är det inte det jag tänker skriva om. Jag tänkte bara berätta för er att jag haft de sista läxorna för veckan och imorgon slutar jag innan det ens står lunch på schemat. Skönt? Jaa, verkligen!! Jag som går i 2:an på gymnasiet har ofta mycket att göra med skolan och livet kan kännas lite uppochnervänt ibland. Liksom Miss E går jag en naturvetenskaplig linje och plugget tar över rätt mycket måste jag erkänna.

Vad gör du när du inte pluggar? brukar folk fråga mig. I ettan hade jag inget vettigt svar på det: "är hemma, tar det lugnt", men nu planerar jag min tid ytterst och hinner träna varje dag och vara med kompisar. Allt handlar egentligen om att prioritera och inte "råka" fastna på facebook i 4 timmar (jag vet hur det kan bli så). Jag väljer att stänga av datorn när jag är klar med läxorna, åka till gymmet eller dansen och träna tills jag är helt slut och efter det åka hem och äta middag. Det bästa med det är att jag kan spendera min kväll hur jag vill.

Om jag nu vill "va hemma och ta det lugnt" kan jag göra det. Jag kan även åka till någon kompis eller göra något annat roligt, t.ex skriva lite, läsa, baka osv. Men det bästa just nu enligt mig, är trots allt att sätta mig i soffan med en kopp varm choklad och kolla på idol eller något annat slöprogram på tv. Det bästa med det är; att jag faktiskt kan njuta av det för dagens läxor är gjorda.

Så hur gör jag då om jag vet att jag har läxor till dagen därpå när jag kommer hem?
Ta lite mellis som man säger, mellanmål, och få i dig energi. Efter det är det bara att sätta sig på en lugn plats där man kan koncentrera sig och göra sina läxor. Det är bäst att göra de direkt efter skolan då man fortfarande kommer ihåg det man gått igenom under dagen. Sitt sedan 40-50 min och plugga (längre om du klarar det), ta sedan 10 min paus och sitt 40-50 min igen. På det här sättet underlättar du för din hjärna att kunna jobba och man alltid håller sig alert. OBS! de 10 min spenderas INTE på facebook, det försämrar bara. Ställ dig upp och gör 10 upphopp först om du väl måste använda datorn under dessa 10 min.

Så hur gör jag om klockan är 8 och jag ännu inte börjat på mina läxor?
Jag har alltid haft som regel att om det väl händer att läxorna inte är gjorda till 10 så måste man sluta ändå. Har man satt sig i en sådan sits är det bara att leva med det egentligen. Är det något som måste lämnas in dagen efter, rekommenderar jag att gå och sova och vakna tidigare istället. Sitta uppe till 2 pga någon uppsats man ändå trött kommer skriva halvdan är ingen mening.
"När allt håller på att störta samman är det förnuftigaste ofta att hålla sig lugn" - Henry Miller
/Miss D

Carpe Diem


If it makes you happy
It can't be that bad
If it makes you happy
Then why the hell are you so sad
Sheryl Crow - If it makes you happy

Ofta måste vi påminna oss själva om att vi bara lever en gång. Vi måste lära oss att ta vara på våra dagar här. Ibland gäller det att bara göra det man känner för utan att tänka på konsekvenserna.

- Du må ha världens bakfylla idag och din kropp må vara lite mer förgiftad, men fyfan vad roligt du hade igår.
- Du må ha fått en liten bilring runt magen, men vad fan gör det egentligen när det är så otroligt gott med mat.
- Du må strida med de onda i Twiligt, men då får du iallafall träffa Edward.




If It makes you happy,
It can't be that bad...
/Miss E

What to say...



Grejen är liksom den att... Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig men... Aaa, ni vet när man... Inte har någon jävla aning om vad ska man säga? Den där rysligt obekväma och stela situationen när man inte får fram något vettigt att säga plågar mig ständigt.
Någon som känner igen sig?

Vi antog nästan det, så därför har vi satt ihop lite bra tips på fraser som man kan ta till i krislägen!

"Jag vill att du ska veta att jag är kär i dig." (Förutsatt att du gillar personen i fråga!):
Säg inte: "Jag älskar dig också, vill du gifta dig med mig?!"
Motivering
: Om du tar i med för starka ord finns det en risk att du skrämmer bort din snygging. Keep your biggest fantasies to yourself! Ta det lite chill ett tag först innan du spiller alla dina hjärtans tankar.
Säg: "Jag gillar dig också. Faktiskt rätt mycket." (Helst ska detta vara sant också såklart.)
Motivering
: Bli inte för överentusiatisk. But remember to smile and give a little bit of love back.  


"Jag är kär i dig"
(Förutsatt att du INTE gillar personen i fråga!):
Säg inte: "Amen vad i helvete! Jag har inte tid för sånt här tjafs, snälla kom över det. Du bara förstör!"
Motivering
: En person har just öppnat sitt hjärta för dig, såra inte personen i onödan.
Säg: "Jag tycker om dig också, men mer som en vän. Om det känns okej för dig hade jag gärna sett att vi fortsatte som vänner, för just nu har jag inte samma känslor för dig som du verkar ha för mig."
Motivering
: Kill him, or her, softly. Var rak och ärlig och tydlig. Men gör det snällt.

(En skitsnygg kille kommer fram till dig på stranden och börjar prata med dig.) "Hej! Om jag ska vara ärlig så har spanat in dig hela eftermiddagen. Du är sjukt snygg."
Säg inte: "Kan du ställa dig lite längre bort? Man ser mina bristningar på nära håll, tack. Åh jag har sett dig med, det känns faktiskt att jag känner dig! Jag har suttit och kollat på smygbilderna jag tog i flera timmar nu. Hur fick du ärret på din vänstra vrist? Det liknar ärret som Harry Potter har i pannan. Har Valdemart kommit och stuckit dig med sin magipinne? *Stel tystnad* Kommer du hit ofta eller?"
Motivering
: Keep it cool. Var glad och öppen. Men inte för öppen. Eller manisk.
Säg: "Hej! Tack, vad glad jag blir! Sätt dig ner så lär vi känna varandra lite bättre. Jag heter..."
Motivering
: Håll samtalet glatt, lättsamt och flirtigt. Och kom ihåg att killar gillar komplimanger precis lika mycket som tjejer.


"Jag tror inte vi kan vara tillsammans längre":
Säg inte: "Det tänker jag fan inte acceptera! Du är min vare sig du vill det eller inte!!!" (Men framförallt: Ljug INTE!)
Säg: (Det beror ju såklart på hur det känns innan, men tänk inte för mycket på hur du framstår inför din partner. Säg hur du känner även om det innebär skrik, bråk och tårar.)


"Du fick IG på senaste provet ser jag här, vad har du att säga om det?"
:
Säg inte: "Icke godkänt eller imponerande godkänt?"/eller/ "IG är bara två bokstäver som inte betyder något för mig" (vi vet ju trots allt att det inte stämmer)
Motivering
: Låtsas inte vara oberörd. Tänk istället igenom din situation och använd misslyckandet som ett driv att lyckas bättre nästa gång.
Säg: "Oj det var jag inte beredd på, då får jag bättra mig. Jag lovar att försöka mer nästa gång."
Motivering
: Var ödmjuk och tala om samt bestäm dig för att du ska bli bättre och anstränga dig mer.


"Du är ful och du är motbjudande. Du är inte värd ett skit och du svettas som en gris.":
Finns bara ett svar som duger om du ens orkar ta dig tid att svara på ett sådant påstående.
Säg: "Fuck you."
Motivering:
Stå på dig själv och älska dig själv. Låt ingen någonsin tala om för dig vem du är.


/Miss D & Miss E



Mean Teenage Girls



Vi har alla hört talas om dem, vi har alla skådat dem med våra egna ögon och vissa av oss har till och med axlat rollen att vara en. Vad är det jag talar om? NEWSFLASH - The Mean Girl.


Osäkerhet, ilska och elakhet har påverkat oss människor sedan urminnes tider. Vi har lärt oss att skydda oss själva genom att krossa andra, både fysiskt och psykist. Och det är inte helt ovanligt att dessa egenskaper, eller rentav instinkter, framträder hos dagens unga kvinnor. De blir ofta överrösta med skällsord, en av de vanligaste som vi hämtat från engelskan är bitch.

Hur känner man igen en sådan tjej?
Det finns inga regler som säger hur man ska se ut om man har en ocharmig personlighet. Elakhet är trots allt än känsla och inte ett fysiskt drag. Men eftersom de negativa egenskaperna oftar bottnar i osäkerhet finner man ofta tjejerna gömda bakom smink, tidskrävande frisyrer och utmärkande kläder.  

Var på vägen gick det fel?
Den vanligaste anledningen till att bitchar skapas är behovet av uppmärksamhet. De gör vad som krävs, även fast det kan drabba andra, för att få det dem har sitt sikte på. Ni vet hur man brukar säga; all uppmärksamhet är positiv uppmärksamhet. Avund är självklart en annan bidragande faktor.

Växer detta beteende bort med åldern?
Ständigt debatteras det om hur tonårstjejer beter sig som skit mot varandra och spårar ur totalt. Filmer görs om dem (vem har inte sett den ultimata tonårsrullen Mean Girls med Lindsay Lohan i täten?) och böcker skrivs. Mindre uppmärksamhet riktas mot de lite äldre kvinnorna, som kan vara minst lika vidriga, om inte värre. Så svaret på frågan blir kanske. Jag känner själv en tjej som kunde vara brutalt elak mot folk när hon var yngre, nu har hon tur nog mognat med åren och sprider istället positiv energi runt sig.

Vi ogillar dem, men visst är det något med dem som faschinerar oss?
Något som jag inte kommer underfund med är hur dessa för tillfället misslyckade individer kan ses som så populära. De kröner sig själva till drottningar av den sociala hierarkin och de flesta andra accepterar detta faktum. Vi låter dem hållas. När de är på långt håll viskar vi om dem och när de kommer nära hälsar vi glatt och beter oss som tofflar. Varför vi vill bli omtyckta av dem som har minst vänlighet och kärlek att ge är fortfarande ett mysterium för mig. Men jag antar att även det är en överlevnadsinstinkt. Att hålla sig på god kant med den till synes starke.


Jag kommer gå djupare in på ämnet vid andra tillfällen. Kärlek!
/Miss E

Laughing with yourself


It's like rain on your wedding day
It's a free ride when you've already paid
It's the good advice that you just didn't take
Who would've thought ... it figures

Alanis Morisette - Ironic

Utraget ovanför än från en av mina favoritlåtar. Den är perfekt att lyssna på när man har en dålig dag. Den påminner mig om att jag måste se på livet med lite humor. Jag måste påminna mig själv att skratta åt saker. Det är ofta lätt att göra det i efterhand och mindre lätt då när blixten väl slår till.

Även ödet behöver få sig ett gott skratt ibland, det är nog därför jag ofta hamnar i så obekväma och pinsamma situationer. Och om det är något som man inte kan lära sig med tiden är det att undvika otur. Det ända vi kan göra åt saken är att komma ihåg att efter regn..., kommer solsken!


Live, laugh & love!
/Miss E

Sommaren som gick










Min senaste sommar var en av mina mest underbaraste men också en av den jobbigaste i hela mitt liv. Det som hände denna sommar fick mig att både skratta och gråta. Förmodligen berodde det på den där killen som fyllde en stor del av min vardag, men som övergick till ett uttråkat förhållande i slutet av sommaren. Nu är vi inte tillsammans längre och som nämndes i ett av de tidigare inläggen av Miss E, berodde det väl mest på att känslan av lycka och ljus försvann liksom de varma sommardagarna. Nu är jag en sommar äldre och kan faktiskt bidra med någon form av kärleksråd; följ era instinkter, följ magkänslan, gör som hjärtat säger och inte hjärnan. Man måste våga chansa om man vill att något ska hända och det var precis det jag gjorde. Nu slutade det kanske inte som jag hade tänkt mig men jag hade ändå en underbar sommar och tiden jag hade med honom var ändå värt allt.
Så vad är det jag försöker säga egentligen?
Jo, våga bli sårad, våga chansa, för man kan aldrig veta hur något kommer att gå om man inte provar. Jag vet att jag kommer göra om det, för det här gjorde mig starkare och jag växte av det.
Jag vet liksom säkert alla som läser denna blogg att kärlek är svårt att hitta. Vissa hittar den lätt men för de flesta tar det tid. Jag vill bara med det här inlägget visa att kärlek kan komma i olika former som en sommarflört eller ett långvarande förhållande. Det viktigaste är bara att ta steget, annars kommer du aldrig komma framåt.
Vad gör jag då om jag blir sårad?
Jag vet att det här är det jobbigaste att höra men det är faktiskt bara att resa sig upp när man faller. Som ordspråket: Att vara stark innebär inte att aldrig falla, det innebär att kunna ta sig upp efter man fallit. Detta är ett underbart bevis på att man verkligen måste tillåta sig själv att göra misstag. Om man då misslyckas och faller är det bara att resa sig upp igen. Jag brukar själv säga att det är bra att gråta av sig smärtan lite i början, men man ska verkligen inte gro ner sig i något svårfrånkomligt och gråta över någon som inte är värd det. Du förtjänar bättre och det gör också han. Om beslutet togs, fanns en anledning, kom ihåg det, och det är inget att älta. Gör det som får dig att må bäst men förr eller senare måste du resa dig upp, och då kommer du också inse att du har växt.
"Allt man inte dör av blir man starkare av" - Friedrich Wilhelm Nietzsche
/Miss D

Forever young




När jag var liten fick jag en vacker nalle av mina föräldrar. Den är vit och har en söt, trubbig nos. Från dagen jag fick den drömde jag inte en mardröm på ett helt år.

Nallen sitter fortfarande vid min sängkant, men den är inte längre min skyddsängel mot mardrömmar. Mardrömmar finns det nämligen gott om i min säng vid nattetid. Det är möjligt att nallen har förlorat sin kraft. Eller så var jag helt enkelt lugnare i sinnet då.

Vem bestämmer när jag ska växa upp?
Du själv. Och hela uttrycket 'växa upp' är så fel enligt mig. Jag anser att de mest lyckade personerna är de som har barnasinnet kvar. Fan, sov med ditt gosedjur om du vill det, lek med dina byggklossar och spela gamla töntiga datorspel.

En vis man sa en gång "I date older women cause younger woman tries to be older".

Du kommer inte bli lyckligare av att försöka passa in i mallarna.
/Miss E

Mjukstartar med lite höstprat



Wow! Första riktiga inlägget! Jag är grymt taggad.

Jag känner att jag inte vill gå in allt för hårt och direkt ta upp något riktigt tungt ämne. Så stället tänkte jag tala om något som nu har drabbat oss alla, nämligen hösten.

Hösten är en årstid vi ofta förknippar med mörker. Men det är också en årstid som för många innebär 'new beginnings'. Många av er, inklusive jag, har för ett par veckor sedan kommit tillbaka till skolan igen efter sommarlovet och har vid det här laget fullt upp med allt som det innebär att gå i skolan. Och då talar jag inte bara om läxor, försenade bussar och jobbiga lärare. Utan även om vänner, killar och relationer.

Hur kommer det sig att så många förhållanden tar slut på hösten?
Det är inget som jag på rak arm kan svara på. Det finns det nog ingen som kan. Men något som jag helt klart tror bidrar är steget från den ljuva sommaren till allvaret igen. På sommaren lever vi som i en dröm, vi ser på allt med naiva ögon och det är inte svårt att hitta saker som vi kan njuta av tillsammans med en person som vi tycker lite extra mycket om.

Det må vara udda jämförelse jag kommer med nu, men man kan finna likheter i dokusopor där personer söker efter en man eller kvinna att förhoppningsvis inleda ett förhållande med (t.ex. Bonde söker fru, Bachelorette, Ensam mamma söker). Visst kan det verka lustigt att nästan alla deltagare blir förälskade i personen som söker kärlek? Jag är säker på att det är 100 gånger lättare att bli förälskad och att få det att funka när man inte har något annat som distraherar och inte har några stora krav som ställs på en för tillfället. Man ser inte utanför bubblan, man förstår inte hur allt kommer gå när den obekymmersamma tiden är över. Som jag sa; man lever som i en dröm. När man sedan ska ta förhållandet med sig ut i den riktiga världen där en hel del andra saker och utmaningar väntar, är det lätt att allt vänds upp och ner. Helt plötsligt har du ont om tid, du är trött och förkylningarna biter sig hungrigt fast i dig.

En annan förklaring kan vara frestelser. Ibland kanske det är lite för lätt att glömma bort ens pojkvän när man har en massa hunkar som ler åt en i korridorerna och snabbt lyfter upp ens böcker när man tappar dem i golvet, fast det kanske bara är något som händer i filmer. 

Hur ska man då få det att funka?
Först och främst; prioritera din tid. Planera in tid för både din käresta och dina vänner. Med lite ansträningar från bådas sida kommer det helt klart att funka om ni verkligen tycker om varandra.

--

På tal om hösten och skolan som jag nämnde i början, tror jag verkligen inte att det hade varit något negativt att börja prata mer i skolan om livets verkliga utmaningar istället för att ständigt grubbla över de utmaningar som matteboken kommer med. Vi lär oss hur man stavar rätt, den kemiska betäckningen för alla grundämnen och hur man böjer spanska verb. Men vi lär oss inte mycket om livet. De flesta kommer förr eller senare att lista ut en hel del själva på annat sätt. Men jag tror inte att lite hjälp på traven hade varit helt fel.

Sen så är det mycket svårare att lära ut livsfrågor än algebra. För när det gäller algebra finns det egentligen bara ett sätt som är rätt. Men när det kommer till livet har alla rätt att utforma sitt liv så det blir rätt för dem själva. Dock tror jag det är viktigt att man börjar tala mer om värderingar och att man lär sig att sammarbeta, för det tror jag är något man kommer kunna dra nytta av i framtiden.



Jag ber om ursäkt för ett lite spretigt inlägg, ska bättra mig på den fronten. 
Don't lose hope!
/Miss E

The start of something new!



Bloggen är nu äntligen igång! Känns så roligt att äntligen ha genomfört denna spontana idé. Vi ser fram emot att få dela med oss av våra erfarenheter om hur jävligt och ibland härligt livet kan vara.

Start spreading the word!
Sprid bloggen bland dina vänner så blir vi extra motiverade att skriva och hålla uppdateringen på topp.

Ha det bra så länge!
/Miss D & Miss E




RSS 2.0